Apetitul pentru afaceri scade: economia românească funcționează ca o mașină cu o frână de mână - Gestiune Firma

Apetitul pentru afaceri scade: economia românească funcționează ca o mașină cu o frână de mână

Apetitul pentru afaceri in Romania este in scadere

Apetitul românesc pentru afaceri scade, iar economia românească este o frână de mână, numărul companiilor dizolvate a crescut cu 35% în primele șapte luni, iar numărul companiilor auxiliare a scăzut cu 13%, analiștii KeysFin fac cunoscută.

Potrivit analizei publicate miercuri, „blocajele financiare, instabilitatea politică și intrarea din ce în ce mai scumpă la finanțare sunt principalele argumente care fac economia românească să provoace o infracțiune ca robot de frână”, potrivit lui Agerpres.

„Economia românească a moderat acest an la 4% din PIB, iar primele efecte încep să se simtă în atmosfera de emisie”. Numarul companiilor dizolvate a crescut cu 35% in primele sapte luni, iar numarul companiilor a scazut cu 13%, la 82.060 fata de aceeasi perioada a anului 2017, semn de scadere a poftei de mancare (…) la prima vedere , Întreprinderile din România sunt în primul rând, consumul este la început, masa salarială, fabrică, dar există un număr tot mai mare de semne ciudate. „Dincolo de extinderea inflației și înrăutățirea forței de muncă declară în jurul crizei, semnalul ciudat de nesuportat este alunecarea care are un efect asupra apetitului”, notează analistii.

În ceea ce privește acumularea, numărul de companii care au luat în considerare, mai degrabă, decât un milion de euro, care a intrat în insolvabilitate în prima jumătate a acestui an, este aproape în creștere.

„Creșterea prețurilor și a costurilor de finanțare, incertitudinea economică sunt elemente primare și vorbesc cu efecte asupra localului care au un efect asupra aerului. Apetitul investițional tinde să se auto-disciplinat datorită înrăutățirii condițiilor economice în anumite domenii importante, inclusiv comerțul și facilitățile , mulți indicatori statistici au rămas în locul necondiționat, de la numărul începuturilor (136.699 comparativ cu 105.982 în 2016) la 82.195, spre deosebire de 109.133 în 2016), în acest an suntem pe o direcție descendentă din cauza neapărării predictibilității de strângere economia subterană și, în special, agravarea blocajului financiar, urmând să se concentreze asupra efectelor asupra creșterii activității orizontale „, au declarat experții KeysFin.

Potrivit analiștilor, cele mai periculoase sectoare din economia românească sunt: ​​comerțul (2.812 insolvențe în 2017), construcții (1.324) și industria prelucrătoare (1.089). Pe partea opusă se află asistența medicală și socială (28), educația (35) și mineritul (39).

În aceeași perioadă, în mișcarea profesionistă de petrecere a timpului liber, epoca medie a depozitelor datoriei a ajuns la 223 de zile, iar perioada de plată este de 238 de zile. „În construcții, forma este și mai dificilă. Plățile se fac în medie cu 422 de zile, iar câștigurile la 195 de zile”. Cele mai periculoase sectoare în acest sens sunt agricultura, mineritul și industria extractivă a energiei electrice și gazelor naturale. În industria prelucrătoare, plățile se efectuează în medie pe parcursul a 150 de zile, iar încasările sunt de 80 de zile, iar în comerț timp de 113 zile în plată a datoriilor și timp de 59 de zile de colectare a facturilor „, spune reprezentanții KeysFin.

Cu toate acestea, la 2017, plățile restante către economie, ca o legătură, s-au diminuat cu 17,6% față de 2016, până la 20 miliarde EUR, iar ponderea datoriei a scăzut la 53,7%.

Potrivit sursei citate, comerțul continuă să reprezinte cel mai periculos loc în ceea ce privește întârzierea plăților în 2013, majoritatea companiilor (aproximativ 200.000) alerte în acest sector, până acum o cifră de afaceri de peste 110 miliarde de euro.

Din cantitatea de 8.761 de companii falimentate în 2017, mai mult de 30% au fost în comerț (2.812 firme), lungimea de 65.7% față de 2013, respectiv 8202 firme. Suma insolvabilă a summit-ului a fost finalizată prin construcție, au trecut 1.324 companii (3.054 în 2013) și industria prelucrătoare – 1.089 (3.187 în 2013). Domeniile de răsturnare sunt transportul și depozitarea, hotelurile și restaurantele, evenimentele profesionale, agricultura și facilitățile administrative și refrene.

Datele furnizate de KeysFin arată că, în prima jumătate a anului 2018, există 12% mai multe firme care au jarging oscilează, chiar dacă numărul companiilor nou-tradiționale cu răspundere limitată a scăzut cu 19%, până la 45.276.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *