Proiectele Start-Up Nation se vand pe OLX: bișniță sau antreprenoriat? - Gestiune Firma

Proiectele Start-Up Nation se vand pe OLX: bișniță sau antreprenoriat?

Proiectele Start-Up Nation Se Vand Pe OLX: Bișniță Sau Antreprenoriat?

Proiectul Start-Up Nation ar putea fi visul de aur al antreprenoriatului în România. A fost greu de terminat, iar acum mai multe sau mai puține proiecte au ajuns la OLX.

Proiectele Start-Up Nation au început să fie raportate la începutul acestui an. În șase luni, aproximativ 200 de astfel de anunțuri au fost postate pe OLX. Mai mult de 80% din proiecte au fost puse în vânzare în ultimele trei luni, iar activele ar fi în jur de 100 de anunțuri. Au fost oferte de la București și Cluj, orașe bine văzute pentru dezvoltarea antreprenoriatului, dar nu și orașe precum Pitești, Craiova, Oradea sau Iași. Pe scurt, România a pus în vânzare ideea unei afaceri.

Prețurile nu sunt mici, ele nu sunt mari, dovada că Națiunea Start-Up a avut idei și idei revoluționare, dar și întreprinderi mici cu o durată limitată de viață. Odată ce anunțurile au început să apară în presă, reprezentanții OLX au declarat că au cerut Ministerului Mediului de Afaceri să afirme dacă vânzarea proiectelor Start-Up Nation era legală.

Poziția OLX este că urmărea acest subiect de când au apărut primele anunțuri și investighează aspectele juridice ale vânzării. Cu toate acestea, în conformitate cu protocolul platformei și condițiile, astfel de anunțuri sunt in regula, atâta timp cât acestea nu sunt o afacere piramidală, chat video, jocuri de noroc sau tranzacții virtuale. Cu alte cuvinte, OLX este mulțumită de clienți și dacă ministerul are ceva de spus, poate să spună. Dar noul ministru a spus că îi place, într-o anumită măsură, abordarea românilor.

„Spiritul antreprenorial se vede că este viu în România, că suntem destul de creativi și inventivi. Sigur că Start-Up Nation dorește să crească acest spririt antreprenorial și nu toate firmele care se nasc vor și dăinui. […] trebuie să vedem în totalul aplicațiilor Start-Up Nation ce înseamnă [listarea de anunțuri] și dacă acesta se transformă într-un fenomen, dacă atinge un prag. Atunci trebuie luate măsuri și introduse limitări. Dacă sunt fenomene izolate, până la urmă fac parte din viață și e normal să se întâmple”, a declarat Radu Oprea în audierile care au precedat investitura guvernului.

Programul Start-Up Nation Romania își propune să ajute antreprenorii începători prin acordarea de către Guvern a sumelor nerambursabile. Sigur, ar putea fi bișniță cu aceste proiecte, dar acest pericol a existat de la început. Acum că tema vânzărilor a devenit la fel de populară, funcția de ministru va determina progresul sau stagnarea.

Dacă ministrul decide că este în regulă, anunțurile se vor întoarce și pot crește în număr. Dacă spune că este ilegal, atunci ar putea fi chiar o indicație pentru un mediu antreprenorial mai sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *