5 țări europene ideale pentru startup-uri. Irlanda, țara cu cea mai mică rată a impozitului pe profit - Gestiune Firma

5 țări europene ideale pentru startup-uri. Irlanda, țara cu cea mai mică rată a impozitului pe profit

5 Țări Europene Ideale Pentru Startup-Uri. Irlanda, Țara Cu Cea Mai Mică Rată A Impozitului Pe Profit

Țara în care construiți o afacere de la zero este esențială. Antreprenorii ar trebui să se asigure că au succes cu ideea lor de afaceri în țară, deoarece, în funcție de locație, puteți estima posibilitățile de dezvoltare ale companiei.

Având în vedere noul val de antreprenori care doresc să devină renumiți, țările europene au început să-și satisfacă nevoile, sperând că vor deveni locul potrivit pentru viitoarele mari companii, cum ar fi Silicon Valley. Următoarele cinci țări europene au un mediu de afaceri prietenos cu antreprenorii și au noduri mari pentru noile companii, potrivit Antreprenorului.

Regatul Unit

În ciuda lui Brexit, Marea Britanie rămâne un jucător-cheie în lumea de pornire. Cu Londra în centru, Regatul Unit deține un număr mare de birouri și potențiali angajați talentați.

În prezent, Marea Britanie conduce lumea fondurilor europene de capital de risc deoarece a atins fonduri de capital de risc de aproximativ 4,5 miliarde de lire sterline în 2017, potrivit investitorului Gil Dibner.

În ceea ce privește impozitele, rata impozitului pe profit în Regatul Unit este la un nivel moderat de 19%, în timp ce guvernul intenționează să reducă această taxă la 17% până în 2020.

Irlanda

Irlanda este la mică distanță de Marea Britanie și are unul dintre cele mai bune startupuri pentru locație și taxe – care poate fi o țară bună pentru a începe o afacere de succes. În prezent, are birouri pentru companii precum Facebook, Twitter și Google care se bucură de mici taxe și impozite.

În plus, investițiile în companii de tehnologie s-au dublat de la 2014 până în 2016, ajungând la aproximativ 888 de milioane de euro, potrivit Asociației irlandeze de capital de risc.

Rata de impozitare irlandeză este în prezent de 12,5%, fiind cea mai mică din această listă.

Germania

Germania poate fi locul potrivit pentru a începe o afacere, aici sunt sute de companii de succes, mai ales în capitală. Companiile precum Soundcloud, Splash și Dubsmash au început în Germania și au avut succes.

Se presupune, de asemenea, că Germania va vedea o creștere semnificativă a numărului de întreprinderi nou-înființate după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, iar libera circulație ar fi unul dintre motivele.

În ceea ce privește impozitele, impozitul pe profit este de 15%, plus taxele pe mărfuri. În schimb, întreprinderile mici care nu depășesc 50.000 de euro nu trebuie să plătească TVA.

Suedia

Având companii precum Spotify, Majong și Klarna, este clar că Suedia, cu o populație de peste 10 milioane de locuitori, este o țară prietenoasă de pornire.

Unii spun că Suedia a devenit un mediu mai favorizat pentru antreprenori decât SUA.

Suedia are în prezent o rată a impozitului pe profit de 22%. Cu toate acestea, încearcă să reducă impozitul pe profit până la 20,6% până în 2021, pentru a spori și mai mult activitatea economică a țării.

Finlanda

Finlanda, cu o populație de 5,5 milioane, se numără printre locurile ideale pentru a începe o afacere. Au fost înființate companii de succes, cum ar fi compania de jocuri mobile de la Supercell și compania de jocuri video Rovio, ambele fiind în topul lumii jocurilor de noroc.

Pe lângă faptul că în Finlanda au fost deja înființate câteva companii de succes, această țară este de interes pentru investitorii străini. Astfel, investițiile străine în companiile finlandeze au crescut cu 208 milioane de euro, cu o creștere anuală de 33%.

Rata impozitului pe profit în Finlanda este de 20%, în scădere față de 2014, când a fost de 24,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *